Maatwerk Keuken

Bent u op zoek naar een maatwerk keuken? Of maatwerk elementen? Vanuit onze ruim 30 jaar ervaring denken wij graag met u mee.

Om te beginnen geven we u op deze pagina alvast 10 Tips voor uw nieuwe maatwerk keuken. We delen enkele belangrijke inzichten en uitgangspunten die u op weg kunnen helpen. We sluiten af met onze unieke garantie en service, zodat u met een vertrouwd gevoel onze winkel kunt instappen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Voor uw nieuwe maatwerk keuken kunt u verschillende uitgangspunten nemen. We helpen u hierbij graag, stap voor stap, in onze showroom. Om u alvast op weg te helpen geven we hier alvast 10 tips:

 • Maatwerk combineren met vaste modules

  Soms is een keuken voor 80% op te bouwen uit vaste modules, afgestemd op de ruimte die u beschikbaar heeft, maar is daarnaast maatwerk nodig. Dat laatste maakt dat de gehele keuken toch naadloos opgaat in de ruimte.

 • Keuken zónder passtukken

  Voordeel van een maatwerk keuken is dat er getekend en opgebouwd kan worden zónder passtukken. Zo oogt het niet alleen heel mooi, de beschikbare ruimte wordt ook optimaal benut.

 • Benut iedere cm

  Of het nu gaat om een klein huis of een kleinere ruimte voor de keuken. Met maatwerk wordt iedere beschikbare centimeter benut.

 • Grote behoefte aan opbergruimte

  Tegenwoordig staan er in een gemiddelde keuken, naast de vaste inbouwapparatuur, ook veel losse apparaten en hulpmiddelen. Ga daarom slim om met het indelen van de ruimtes. Wat denkt u van een hoek ladekast.

 • Combineren met bestaande elementen

  Een maatwerk keuken kan ook gestart worden vanuit bestaande elementen. Wellicht zijn er handige of juist hele mooie, fijne elementen die u graag zou behouden. Dan nemen we die als uitgangspunt.

 • De inbouwapparatuur als start

  Vaak werkt het andersom, maar het is erg mooi als eerst een inventarisatie wordt gemaakt van de juiste inbouwapparatuur en daar de kasten omheen gebouwd worden, zonder passtukken.

 • Van vloer tot aan plafond

  Zowel optisch als praktisch is het aan te raden om de ruimte waar de nieuwe keuken komt te staan, te beoordelen van de vloer tot aan het plafond. Hier stemt u daarna de keuze voor kasten en toebehoren op af.

 • Van droom naar realisatie

  Misschien heeft u al een droomkeuken in gedachte of zelfs al onderdelen of inspiratie op papier. Wij helpen graag met het beoordelen van de technische en praktische uitvoerbaarheid.

 • Rust

  Het zit hem soms in de kleinste details. Een hele fijne afwerking op details kan de gehele keuken een bepaalde rust geven in de uitstraling, waarmee meteen duidelijk is dat alles in balans is. Zo ondersteund uw maatwerk keuken uw gehele interieur.

 • Durf te vragen

  Wij hebben al vele bijzondere verzoeken gekregen. Onze uitdaging zit hem in het vinden van de juiste oplossing. Met bijvoorbeeld 2000 kleuren glas, 500 hout(fineer) soorten, vele soorten natuursteen en allerhande technische oplossingen is er heel veel mogelijk. Kortom, geen vraag is te gek!

Maatwerk keuken mét unieke service, zekerheid & garanties

Al ruim 30 jaar creëren wij unieke maatwerk keukens voor onze klanten. Dit doen wij vanuit onze showroom in hartje Nijmegen waar u altijd welkom bent voor een kopje koffie en vrijblijvende rondleiding langs onze keukens. We hebben altijd verschillende keukenopstellingen voor u staan zodat u een goede indruk kunt krijgen van de maatwerk mogelijkheden die wij bieden. Niet alleen bestaat ons familiebedrijf al heel lang wij bieden u naast onze bekende service ook diverse garanties. Met dit CBW keurmerk heeft u extra zekerheid bij de aanschaf van uw nieuwe keuken.

We vertellen u graag meer over ons netwerk van leveranciers en laten u graag bijzondere materialen en kleuren zien in onze showroom. Kortom, we zien u graag een keer langskomen in onze showroom van Rikken Keukenarchitectuur middenin Nijmegen!