Duurzame keuken

Bent u op zoek naar een duurzame keuken? Duurzaam geproduceerd én duurzaam in gebruik? Naast oog voor duurzame kwaliteit is er nu ook steeds meer aandacht voor de productie. Welke materialen worden gebruikt en hoe worden deze verwerkt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor super kwaliteit die ook nog eens 100% energieneutraal geproduceerd is.

Zo gaan vorm, functie én verantwoordelijkheid hand in hand.

Onze merken met duurzame keukens

In de vorige alinea haalde we een bedrijf aan wat inmiddels 100% duurzaam en energieneutraal haar keukens produceert. Dat het dan ook nog gaat om Italiaans topdesign is natuurlijk helemaal mooi. We hebben het hier over Binova Keukens.

Een ander topmerk, met veel oog voor zowel design als duurzaamheid, is Valcucine. Het productieproces wordt volledig geoptimaliseerd om geen energie verloren te laten gaan. Bij de keuze én verwerking van grondstoffen wordt gelet op zo min mogelijk afval, om zo de kwaliteit van de natuur ten volle te benutten. Ze zijn hier al rond 1980 mee gestart! Hun Invitrum lijn is zelfs 100% recyclebaar.

Ook binnen de merken die wij voeren voor apparatuur zitten veel verantwoorde keuzes. Zo is duurzaamheid bij Miele een vanzelfsprekendheid. Miele is lid van Global Compact, een VN-initiatief voor verantwoord ondernemen.

Luxe keukens met inbouw

Duurzaam voor u én het milieu

De combinatie van duurzame kwaliteit en duurzame productie zijn zeer aantrekkelijk. Wanneer u kiest voor een van de eerder genoemde keukenmerken, investeert u niet alleen in een schitterende keuken, maar weet u ook dat dit niet ten koste gaat van anderen of het milieu. Daarnaast heeft u door de hoge kwaliteit gegarandeerd vele jaren plezier van uw keuken. En mocht u, of een nieuwe eigenaar van de keuken, toch weer voor iets anders kiezen dan zijn vrijwel alle gebruikte materialen herbruikbaar en te recyclen.