Bora Pure – Classic – Professional.

bora
De kookplaat met afzuiging zorgt ervoor dat kookdamp, vet en geurtjes direct worden afgezogen waar het ontstaat, bij het kookveld direct uit de pan, koekenpan of grill.

Dat is geen magie maar toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer, we gebruiken hiervoor eenvoudig een dwars stroming die sneller is dan de stijgsnelheid van de kookdamp.

Hoe meer kookdampen er bij de traditionele afzuigkappen vrijkomen vooraleer ze worden afgezogen, hoe meer geurtjes en vet deeltjes zich zullen verspreiden in de woning. Resultaat: u en uw gasten kunnen nog dagenlang nagenieten van een gebraden, gekookte of gesmoord eten.

Door het BORA afzuigsysteem is dit voor eeuwig en altijd gedaan. De tijdens het koken vrijkomende vet deeltjes worden niet meer in de ruimte verspreid maar opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat. Bent u klaar met koken? Sluit dan gewoon de klep en de geurtjes blijven in het filter.

bora professional
bora classic

Vrijheid bij de planning

Nieuwe mogelijkheden in de keuken planning. Bijzondere oplossingen zijn nu mogelijk. U kunt in principe doen wat u altijd heeft willen doen. Koken voor het raam, onder een schuin plafond, een kookeiland zonder storende kap. Hiermee wordt de maatstaf voor een nieuwe keukenesthetiek gegeven, geheel zonder losse afzuigkap.

Vrij zicht

Geen storende afzuigkap ter hoogte van uw hoofd. Het afzuigsysteem met inductie kookplaat bevrijdt u van de noodzaak van normale afzuigkappen. Hoeken en randen ter hoogte van uw hoofd waaraan u zich kunt stoten zijn verleden tijd. Geen gebukte houding tijdens het koken of storende wasem in het zichtveld of op uw bril. Beperkingen van uw gezichtsveld zijn voorbij.

bora kookplaat

Anders dan de bora kookplaat inclusief afzuiging, hebben traditionele schouwafzuigkappen of plafondafzuigunit in verhouding een laag rendement. Kookdampen en geurtjes hebben een lange weg naar boven te gaan vooraleer ze worden afgezogen. Daardoor wordt maar een deel van de hoeveelheid damp, geurtjes en vet afgezogen.

pure classic 2.0 – professional 3.0

De kookplaat incl. afzuiging is een intelligente oplossing met een hoog rendement. Het beste bewijs: een clean-rate van 100 procent op 30 cm hoogte vanaf de kooplaat zelf.
Want een goed doordachte stromingssnelheid zuigen de dampen meteen af op de plaats waar ze worden gevormd. Zo zijn onnodig grote afzuigluchtvolumes niet meer noodzakelijk en ontstaat een niet onaangenaam neveneffect, minder energieverlies door zo min mogelijk opgewarmde lucht naar buiten toe af te zuigen.

Meer informatie over Rikken keukens Nijmegen.

Voor meer informatie bezoek onze winkel als BORA premium dealer.

De X BO (stoomoven), X-Pure, Pure 60 en 75 cm breed, Classic 2.0 en de Professional 3.0 zijn allemaal te bekijken in onze winkel.

MEER informatie over het merk Bora.

Logo-Bora 
Wanneer alleen het beste goed genoeg is.