Houten keukens

Onze houten keukens zijn kwalitatief hoogstaand en brengen volop warmte in huis. Kiest u voor een keuken van hout dan kan dat volledig massief zijn óf met elementen van hout.

En natuurlijk zijn er hele uiteenlopende soorten hout. Vanuit onze jarenlange ervaring (ons bedrijf is opgericht in 1987) assisteren wij graag bij het maken van de juiste keuze.

Luxe greeploze keukenLuxe keukens met inbouw

Massief houten keuken

De deuren van de keukenkasten kunnen gemaakt worden van massief hout. Valt de keuze op een echt houten front dan is deze van massief hout (zonder kader) of een fineerhout (wel op niet doorlopend) of wordt er een massief houten kader gemonteerd op de keukendeur.

De levensduur van een massief houten keuken is niet korter dan dat van een ander type keuken. Het behandelde hout blijft ook na vele jaren gebruik mooi. Tevens is het mogelijk om het hout in elk door u gewenste kleur te spuiten. 

De volledig strakke massief houten keukens zijn leverbaar in o.a noten hout, teak, lariks, beuken, berken, ahorn, robinia, essen, kersen, eiken naturel, eiken wit, eiken grijs en eiken zwart. Zelfs is het mogelijk om de keukenkasten en laden in massief hout te maken!

Wij werken met een selectie van leveranciers die werken met duurzaam geproduceerde houtsoorten. Is de keuken eenmaal geplaatst dan kunt u er vanzelfsprekend tientallen jaren van genieten, maar ook als de keuken weer gedemonteerd mocht worden, dan zijn de materialen duurzaam herbruikbaar. U kunt meer lezen over duurzaam geproduceerd hout op de site van FSC.

Keukens met elementen van hout

De uitstraling van hout kan in uw keuken ontwerp ook terugkomen als accent. Zo kunt u het keukenblad uitvoeren in echt hout. Ook kunt u een deel van de keukendeuren uitvoeren in (design) hout, bijvoorbeeld deze eiken houten keuken. Wij hebben een groot aanbod van meer dan 500 fineersoorten. 

We vertellen u graag meer over ons netwerk van leveranciers en laten u graag bijzondere materialen en kleuren zien in onze showroom. Kortom, we zien u graag een keer langskomen in onze showroom van Rikken Keukenarchitectuur middenin Nijmegen!

Luxe vrijstaande keukens